Край на нощното хранене! Ето как… Нашата храносмилателна система функционира според

...
Край на нощното хранене! Ето как… Нашата храносмилателна система функционира според
Коментари Харесай

Край на нощното хранене! Ето как…


Край на нощното хранене! Ето как… Нашата храносмилателна система действа съгласно ритъма на слънцето.

Всеки от нас най-малко един път в живота си се е сблъсквал с нощни визити до хладилника. За страдание, този безспорно доста известен „ нощен спорт “ може да докара до съществени увреждания на вашето здраве. Със сигурност сте срещали изказванието, че започването на деня без закуска е неточност. Много хора не са подготвени да се откажат от първото си хранене, тъй като то им дава сила и мощ за целия ден. Но в този случай можете да откажете късна вечеря. Това решение може да има доста удобен резултат върху вашето здраве.

Според Аюрведа и обичайна китайска медицина нашата храносмилателна система действа съгласно ритъма на слънцето. Когато слънцето изгрява, храносмилателната система естествено се задейства, а когато залязва, храносмилателната система се забавя. Съвременната просвета поддържа тази позиция. Ето за какво, когато слънцето залезе, е целесъобразно да намалите приема на храна до най-малко.

Късното хранене може да повлияе отрицателно на мозъка, съня и също по този начин доста да усили тежестта. Късното похапване също въздейства отрицателно на хормоните, изключително на хормона грелин, който подтиква апетита и е виновен за глада.

Често, когато ядем късно вечерта, това въобще не е от апетит. По-вероятно е да се дължи на досада, стрес или различен прочувствен фактор. Разбирането на същинската причина може да помогне за решаването на казуса с нощното преяждане. Понякога похапването късно вечерта е резултат от автентичен апетит, тъй като не сме яли доста денем или сме яли некачествена храна.

Яденето на храни, които са богати на всички съществени хранителни субстанции и ни засищат, ще предотврати късния вечерен апетит.

Пристрастяването към захарта и въглехидратите кара доста хора да жадуват за късни вечерни закуски. Необходимо е да контролирате приема на захар през целия ден и по тази причина би трябвало да следите състава на храната си. Освен това е значимо да се грижите за набирането на задоволително протеини и здравословни мазнини, това е най-хубавият метод да контролирате глада си и да не се сривате със захарта.

За да преодолеете пристрастяването към захарта, би трябвало да се движите доста. Активното придвижване и извършения освобождават хормона ендорфин, както и някои сладки храни. Също по този начин е значимо да спите задоволително. Редовният сън е значим за уравновесените равнища на кръвната захар и вярната хормонална функционалност.

Също по този начин е значимо да се поддържа дневен режим.

всяка вечер оказва помощ за поддържане на салдото на хормоните, които управляват апетита ви. Често, когато сте гладни, в действителност сте жадни. Дори има сентенция, че жаждата се маскира като апетит. И в действителност е по този начин. Затова се пробвайте да измамите тялото си, като просто пиете повече, когато сте гладни. Ако въпреки всичко желаете да хапнете вечер, изберете нещо леко. Например кисело мляко без добавена захар или някои зеленчуци. Те съдържат доста фибри, тъй че засищат и в това време понижават равнището на „ неприятния холестерол “. Приключването на храненето минимум два часа преди лягане е потребно по доста аргументи. Вашето тяло несъмнено ще ви благодари за подобен здравословен табиет с жизнеспособност и чудесно здраве, написа Actualno.com.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР